KÜLSŐ, HOMLOKZATI HŐSZIGETELÉS

Homlokzati hőszigeteléssel energiát és ezzel pénzt takarít meg. A rendszer kiválóan alkalmazható utólagos szigetelésnél illetve új épületek homlokzatszigetelésre. Az energiaárak folyamatos növekedése, a rendelkezésreállá energiaforrások kiszámíthatatlansága miatt, egyre nagyobb igény mutatkozik a homlokzati hőszigetelésre, hőszigetelésre.

Általánosan igaz, hogy minél öregebb egy épület, annál könnyebb az energia háztartást utólagos szigeteléssel javítani. Egy átlagos méretű családi ház esetében 100 négyzetméternél is nagyobb az a falfelület, amin keresztül a fűtési hő eltávozik. A falfelületek utólagos szigetelése esetén, általánosan 35-50%-os nagyságrendű energia-megtakarítással lehet számolni.

Megfelelő hőszigeteléssel elkerülhetők a hő-hidak és a penészfoltok kialakulásai. Komfortérzete javul a hőszigetelt falazatnál, csökken a fal és a belső helyiségek levegőjének hőmérséklete közötti különbség. Kellemesebb hőérzetet biztosít, nem érzi a falak hideg sugárzását, alacsonyabb levegő hőmérsékletnél is jól érzi magát, és javítja az épület hőtároló képességét.

A külső hőszigetelés legnagyobb előnye, hogy a falszerkezet szinte maradéktalanul megtartja hőtároló képességét, a kívánt klímát biztosítva a helységekben. Ezzel párhuzamosan a külső hőszigetelés által megőrzött hő a falban elhelyezett vízcsövek hő-védelmét is elősegítik. Ezek mind olyan érvek melyek a külső hőszigetelés mellett szólnak. A külső falak hőszigetelése kombinált munkafolyamatok sorozatát jelenti.

Mindezek mellett lábazat szigetelése ugyan olyan fontos, mint a homlokzaté, ha nem akarunk egy az idáig meglévőnél is intenzívebb úgynevezett hő-hidat, kerülő úton történő hőáramlást. Így a szigetelés kész mégis kaptunk egy penészesedési sávot!

De energiatakarékosság nem az egyedüli indok a külső falak optimális fal szigetelésére. A hőszigeteléssel befolyást gyakorolunk a kedvező és egészséges lakhatási feltételekre, az építési konstrukció tartósságára.

TETŐTÉR HŐSZIGETELÉS

A hőszigetelés kapcsán a tető hőszigetelése is igen fontos. A tetők rossz szigetelése miatt rengeteg hőt veszítünk egy-egy fűtéskor és ezért nagyon fontos a tető megfelelő hőszigetelése.

Mivel a tetőtér a második legkomolyabb hő-veszteséget okozó felület a házon (átlagosan 26%), így rengeteget spórolhatunk annak hőszigetelésével.

Tetőterünk a téli és nyári hónapokban egyaránt szinte elviselhetetlen klímával rendelkezhet, ha rosszul vagy egyáltalán nem szigeteljük azt.

Sajnos a régebben (30-40 éve) épült házak esetében az is előfordulhat, hogy csak egy 5cm-es (vagy semmilyen) hőszigetelést építettek be. A fekete leves akkor jöhet, amikor a fűtési szezon alkalmával, borsos gázszámlával vagy fokozott tüzelőanyag felhasználással találkozunk.

SZOBAFESTÉS, MÁZOLÁS, TAPÉTÁZÁS

Átlagosan 5 év elteltével kezdenek láthatóan elhasználódni, a festendő felületek.

Tanulmányok szerint pedig 7 évenként alakul ki igény az otthoni környezet megváltoztatására.

Időnként pedig egyéb okokból (pl. költözés, beázás) kényszerül az ember lakásfelújításra.

Ha lakásfelújításhoz szobafestőt keres, akkor a legjobb helyen jár. Szakembereink több éves tapasztalattal rendelkeznek és kizárólag minőségi munkát végeznek, hogy az ön otthonát újjávarázsolják.

Természetesen szinte minden ember képes szobafestésre, ami megkülönbözteti az Ön keze munkáját a szobafestőétől, az a pontosság, precizitás, szaktudás és nem utolsó sorban a szobafestő gyorsasága.

Mielőtt a festéket, tapétát megvásárolnák, vagy minket bíznak vele egy – két minta segítségével gondolják végig, hogy melyik lenne az az árnyalat, ami a szobához is illene, és az ízlésünknek is megfelel.

Az Ön böngészője nem kompatibilis a weboldallal!
Kérjük frissítse böngészőjét!